Blog 6: "5 beauty lifehacks voor paardenmeisjes"

Artikel 12 van 17

Het valt nog niet mee om als paardenmeisje er goed uit te blijven zien. Op stal krijgen we te maken met paardenhaar, vieze nagels en niet te vergeten de heerlijk ruikende paarden aroma’s. In deze blog bespreken we de 5 meest voorkomende beauty struggles voor paardenmeisjes en geven we tips!


1. Haar, haar en nog meer haar

Vooral in het voor- en najaar zal je hier als paardenmeisje mee te maken krijgen. Je paard is in de rui en de haren gaan overal in zitten en blijven vooral aan je kleding plakken. Een geweldige oplossing zijn de plakkende kledingrollers die bij diverse winkels te verkrijgen zijn. Je rolt ze over je kleding en al het haar blijft aan de roller plakken. Wanneer de roller vol is, scheur je een stukje van het plakkende papier af en kan je weer verder met het ontharen van je kleding.

Deze kledingrollers werken fantastisch, maar onder het motto van voorkomen is beter dan genezen, hebben we nog een tip: scheer je paard. Door het scheren zijn de haartjes een stuk korter en zal ook de rui periode een stuk soepeler verlopen.

2. NagelstrugglesMake-up tasje Paarden Gobelin

Wanneer je op stal bezig bent, is het bijna onmogelijk om je nagels netjes te houden. Te lange nagels breken af, viezigheid blijft onder je nagels zitten en nagellak bladdert gemakkelijk af. Het is dus aan te raden om altijd een nagel etuitje mee te nemen met het nodige gereedschap. Zo kan je afgebroken nagels gemakkelijk bijvijlen en haal je de viezigheid onder je nagels vandaan. Ook kan je een flesje nagellak in het nagel etuitje stoppen, zodat je je nagellak weer bij kan werken wanneer het nodig is.  Vind je dat geen optie? Dan zou je misschien eens gellak kunnen proberen voor je nagels.

3. Caphoofd

Als je regelmatig paardrijdt, ken je het gevoel van vies, vettig of zweterig haar wanneer je na het rijden je cap af zet. Met een beetje geluk heeft je haar ook nog een mooi modelletje gekregen door het dragen van je cap. Onder die cap komen we niet uit, want veiligheid staat hoe dan ook voorop! Toch zou het fijn zijn als je je haar snel weer kan opfrissen. Een goede oplossing hiervoor is droogshampoo. Hiermee verfris je je haar en breng je het in model zonder het te moeten wassen. Verder is het slim om een cap uit te kiezen met een wasbare binnenkant. Wanneer je deze binnenkant regelmatig wast, blijft je cap en daarmee je hoofd een stuk frisser.

4. Paardenaroma’s

Als paardenmeisje hou je van de geur van paarden, maar helaas denken niet-paardenmensen daar toch anders over. Wanneer je na je stalbezoek, meteen door gaat naar je werk of een andere plek met niet-paardenmensen, is het aan te raden om wat aan die geur te doen. Het grootste probleem is dat je op een gegeven moment went aan de paardengeur, waardoor je het niet altijd door hebt dat je naar paarden ruikt. Neem daarom altijd een flesje parfum en/of deodorant mee. Wanneer je twijfelt, kan je altijd wat op sprayen.

5. Equestrian tan

Noble Outfitters Perfect Fit Paardrijhandschoenen GranietAls fanatieke ruiter of amazone zal je ook deze struggle wel herkennen. In het voorjaar of in de zomer houden we er natuurlijk van om in de zon te rijden, maar wanneer je niet oppast heb je zo de equestrian tan te pakken: een perfect gebruinde arm met witte mouwtjes en witte handen. De meest voor de hand liggende oplossing is natuurlijk om met een shirt zonder mouwen te rijden en geen handschoenen aan te doen. Voor wie het prettiger vindt om met handschoenen te rijden, zijn er tegenwoordig ook handschoenen te verkrijgen die zonlicht doorlaten. Ook kan je natuurlijk zo veel mogelijk uit de zon blijven of je goed in te smeren met zonnebrandcrème. De allerbeste oplossing is misschien nog wel om trots te zijn op je sport en de daarbij behorende equestrian tan!

© 2015 - 2024 Equitiek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel