Blog 4: "Gespot door de Hoefslag op de Country & Christmas Fair"

Artikel 14 van 17

Afgelopen week stonden we met onze stand op de Country & Christmas Fair bij kasteel de Haar in Haarzuilens. Allereerst willen we iedereen die onze stand heeft bezocht hartelijk bedanken voor het enthousiasme en de gezelligheid! Door jullie is het een groot succes en een meer dan geslaagde week geworden! 

Ook de Hoefslag heeft ons gespot op de Country & Christmas Fair en schreef dit leuke nieuwsbericht:

Gespot: Grand Prix-ruiter Christ Rops

christ rops

Tijdens de 21e Country & Christmas Fair bij Kasteel de Haar in Haarzuilens werd oud-Grand Prix-dressuurruiter Christ Rops gespot. Rops stond er in de stand van Equitiek, een paard-gerelateerde winkel met allerhande cadeau-artikelen.

Eind jaren tachtig stond apotheker Christ Rops uit Rucphen ineens in de dressuuruitslagen met Saffier (Duc de Normandie x Doruto). In 1989 was hij gecoacht door wijlen Jo Rutten de beste Nederlandse combinatie op het kasteelconcours in het Belgische Schoten en won de internationale Inter II.

Veel mans

Nu rijdt de 64-jarige Rops nog af en toe op een 15-jarige Negro-zoon. ‘Hij is van mijn vrouw Natascha, maar soms wat veel mans,’ vertelt hij. ‘Toen hij onlangs ineens door de baan begon te swingen, dacht ik, ahh, ik word ouder en stijver maar kan het nog.’

Op de Country & Christmas Fair stond Rops samen met zijn vrouw in de sfeervolle stand van Equitiek. Het idee voor deze cadeauwinkel ontspruitte aan zijn brein en dat van zijn voormalige schoondochter Marlou Verheggen.

Riemen en sieraden

Verheggen ontwierp een logo en zo begon het.  Vooral de armbanden, fraaie riemen en andere sieraden gingen op de eerste dag van de beurs al meteen vlot van de hand.

‘Zo’n leuke hobby en weer een nieuwe ontdekkingsreis!,’ lacht Christ. ‘Wie had gedacht dat ik hier nog eens in terecht zou komen.’

V.l.n.r. Ronny Matthijssen, Natascha Rops, Marlou Verheggen en Christ Rops

Tekst en foto: Claartje van Andel

 

Bron: De Hoefslag

© 2015 - 2024 Equitiek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel